přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Dršťková polévka z hub
Ingredience    400 g tvrdých hub (mochomůrka růžovka, hřib modrák, kotrč …)
120 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
3-4 ks stroužky česneku
1 ks kostky bujónu
2 l vody
2 lžíce čerstvé posekané pažitky (petrželky)
1-2 lžíce červené mleté papriky
máslo nebo sádlo na orestování zeleniny
špetka mletého zázvoru
mletý černý pepř
majoránka
sůl
Na jíšku:
100 g másla nebo sádla
100 g hladké mouky
40 g cibule
Recept   1. Připravíme si cibulovou jíšku; na másle nebo sádle zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, jakmile nám zesklovatí, přidáme hladkou mouku, zamícháme
2. Jíšku doplníme o utřený česnek se solí, červenou mletou papriku, zamícháme a ihned přilijeme po částech vývar z kostky, necháme asi 15 minut povařit
3. Na části másla nebo sádla osmažíme na pánvičce očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu přidáme ji do jíškového základu spolu s očištěnými a na nepravidelné nudličky pokrájenými houbami
4. Polévku dochutíme pepřem, majoránkou, nastrouhaným zázvorem a osolíme ji
5. Vaříme dalších 15-20 minut
6. Jednotlivé porce polévky servírujeme posypané čerstvě posekanou pažitkou nebo petrželkou.

Doporučení:
Podáváme s čerstvým pečivem.
Autor Ruda123


Komentáře k receptu - 0 komentářů