přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Houbové rizoto
Ingredience    350 gramů rýže na rizoto (Arborio, Carnaroli, Vialone)
1-2 kalíšky Knorr Bohatý bujon kuřecí nebo zeleninový (0,9dl)
2 kusy šalotka, jemně krájená
1/2 kusu 1/2 stonku jemně pokrájeného řapíkatého celeru
1 stroužek česnek pokrájený na nudličky
5 cl olivový olej
1 dl suchý bílý vermouth nebo suché bílé víno
1 špetka Knorr Aromat
50 gramů máslo
50 gramů čerstvě strouhaný parmezán nebo sýr Grana Padano

směs na houbové rizoto
směs čerstvých nebo mražených hub
čerstvý tymián
čerstvá plochá petrželka
citrónová šťáva
olivový olej Extra virgine
Recept   
1.Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme šalotku (nebo cibuli), celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na prudkém ohni opražíme za neustálého míchání. Jakmile rýže zesklovatí, přidáme vermouth nebo víno, které se okamžitě vsákne do rýže.
2.Přilijeme první část horkého vývaru, mírně osolíme, přidáme Aromat a na slabém ohni zlehka vaříme. Necháme vždy část vývaru vsáknout, teprve potom přilijeme další.
3.Hotová rýže je měkká asi tak za 15 minut. Asi v polovině dušení přidáme k rizotu směs, připravenou v druhé pánvi. Příprava směsi: Na rozpáleném oleji v pánvi krátce orestujeme drobně pokrájené houby, zakápneme citrónovou šťávou a opékáme ještě 1 minutu. Nakonec přidáme směs posekaných bylinek. Takto připravenou směs přidáváme do základního rizota.
4.Rýži odstavíme, vmícháme máslo a parmezán a necháme pod pokličkou asi dvě minuty odstát, aby dostalo požadovanou krémovou konzistenci.


Tip: Při podávání nezapomeneme na misku se strouhaným parmezánem, kterým si můžeme posypat hotové rizoto podle vlastní chuti.
Autor Ruda123


Komentáře k receptu - 0 komentářů