přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Česnečka od Muchomůrky
Ingredience    Dobrý masový vývar (kuřecí, z morkových kostí, směs, ale ne pouze z hovězího=je tzv. dost kyselý), směs hub, hodně česneku, chléb nebo houska, široké nudle nebo fleky, petřžel, a koření podle chuti-uvádím v receptu
Recept   Do dobrého vývaru dáme vařit směs hub. Hub musí být hodně, aby polévka nebyla "lovecká". Přidáme velké množství utřeného česneku = vůně česneku musí dominovat nad vůní vařících se hub. Když se začne polévka vařit sebereme pěnu z hub a zmírníme var. Přidáme mletý pepř,"vegetu", drcený nebo mletý kmín, majoránku a trochu mletého nového koření. Necháme táhnout dokud nejsou houby měkké. Na závěr přidáme hodně zelené petrželky - už nevaříme.
Kdo má rád těstoviny, zavaří do polévky široké nudle nebo fleky.
Další možnost je podávat k ní na másle na kostičky osmažený nakrájený chléb nebo bílé pečivo.
Nejvíc super chutná, když jí podáváte v malých vydlabaných bochníčcích chleba.
Autor Muchomurka


Komentáře k receptu - 0 komentářů