přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Podbořanská masovohoubová bramboračka
Ingredience    500g čerstvých hub (směska), 1-2kg vepřových žebírek, 8 brambor, 2 cibule, 5 stroužků česneku, mletá paprika (doporučuji gulášovou), mrkev, petržel a celer (dle zvyku), sádlo, sůl, chilli, majoránka.
Recept   Nejdříve dáme do přiměřeně velkého hrnce vařit žebírka. Mezitím si očistíme a nakrájíme houby, zeleninu umyjeme, oloupáme brambory, cibuli a česnek. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a zeleninu, jak jste zvyklí.
V hrnci necháme na sádle zesklovatět cibuli, přidáme houby a dusíme až pustí šťávu. Zhusta posypeme paprikou, promícháme a zalijeme vývarem z žebírek. Přidáme zeleninu a brambory a necháme zvolna vařit. Uvařená žebírka si položíme na talíř vedle bublající polévky a obíráme masíčko (jeden kousek do polívky, jeden do pusinky nebo tak nějak…). Když jsou brambory měkké, do polévky přidáme prolisovaný česnek, majoránku, chilli dle chuti, popřípadě dochutíme soli. Pokud se nám zdá málo hustá, zahustíme ji (třeba hotovou jíškou, zbylou bramborovou kaší ze včerejška nebo rozmačkanými vařenými brambory - rovněž ze včerejška).
Jako vždy je polévka nejlepší druhý den, proto ji raději vaříme ve větším hrnci.
Autor polyporus


Komentáře k receptu - 0 komentářů