přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

Hovězí pupek se žampionovou omáčkou
Ingredience    1 kg hovězího pupku
2 mrkve, 1 petržel, 1/4 celeru, 1 cibule
2 bobkové listy, 8 kuliček celého pepře, 8 kuliček nového koření
sůl a čerstvě mletý pepř

NA OMÁČKU

200 g drobných žampionů
100 g másla + 1 lžíce navíc
1 malá cibule, nakrájená nadrobno
asi 250 ml smetany ke šlehání
100 g hladké mouky

NA KARLOVARSKÉ KNEDLÍKY

20 rohlíků
svazek hladkolisté petrželky
5 vajec
150 g másla
250 ml smetany ke šlehání
Klikni pro velký obrázek
Recept   1 Maso dejte do velkého hrnce spolu s nahrubo pokrájenou kořenovou zeleninou, oloupanou cibulí v celku a kořením a vše zalijte 2 litry vroucí vody. Osolte a vařte doměkka, trvá to asi hodinu a půl. Pak maso vyjměte a dejte stranou. Jakmile částečně zchladne, podle potřeby ho očistěte od šlach a pokrájejte na plátky. Vývar přeceďte a uchovejte.

2 Připravte si knedlíky: rohlíky pokrájejte na kostičky, osolte je, opepřete, přidejte nasekanou petrželku a pokropte smetanou. Žloutky promíchejte se 150 g rozpuštěného másla. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Rohlíky promíchejte se žloutky, pak opatrně zapracujte sníh. Na dvou zvlhčených utěrkách vytvarujte 2 knedlíky, zabalte je a na koncích utěrky svažte kuchyňským provázkem. Vařte 25 minut ve vroucí osolené vodě. Vyjměte, rozbalte a nakrájejte na plátky.

3 Na omáčku očistěte žampiony. Hlavičky rozkrájejte na čtvrtky a nožičky nadrobno. Na 100 g másla osmahněte cibuli a nožičky žampionů dozlatova; trvá to asi 4 minuty. Zaprašte hladkou moukou a míchejte ji minutu, až zbělá a začne pěnit. Zalijte litrem prochladlého vývaru z pupku. Rozmíchejte a vařte za občasného míchání 20 minut. Osolte, opepřete a zjemněte smetanou. Přeceďte a už jen prohřejte.

4 Na zbylé lžíci másla opékejte hlavičky žampionů asi 3 minuty dozlatova a dejte stranou. Na talíře rozdělte maso a knedlíky, maso posypte opečenými žampiony a přelijte omáčkou.
Autor Ruda123


Komentáře k receptu - 0 komentářů