přihlásit  
  přihlásit  


Přezdívka:
Heslo:
  MENU  
MENU


HOUBAŘENÍ


ATLAS HUB
HERBÁŘ
KDE ROSTOU
URČOVNA
SLOVNÍK
LITERATURA


TOP 10
AKCE
BLOGY
DISKUSE
INZERCE
RECEPTY
UŽIVATELÉ
XICHTOVNÍK


REGISTRACE
NOVINKY
PRAVIDLA
NASTAVENÍ
SPRÁVCI
ODKAZY
KONTAKT

ryzce v patizonu
Ingredience    Ryzce pravé, eventuálně jiné houby. Pokud nejsou ryzce, optimální jsou holubinky mandlové, ale samozřejmě hřibomilci se také nezklamou.
Uzený bůček, sýr, česnek, pepř.
A samozřejmě patizon - nejlépe žlutý.
Recept   Patizon rozkrojíme ve dvou třetinách tak, aby vršek tvořil čepičku se stopkou. Vydlabeme jádra, ponecháme na příští rok nebo na pokrm ptactvu. Dále vydlabeme dužninu tak, aby zůstal asi jeden cm okolo kůrky.
Zbylý útvar vymažeme česnekem rozetřeným se solí.
Na uzeném bůčku - dle chuti nudličky, kostičky... - krátce osmahneme houby s vydlabanou dužninou, jen tak, aby se vše spojilo. Vmícháme nastrouhaný sýr dle chuti. Zkusili jsme i nivu, ale přetloukla chuť hub, takže spíše neutrální eidam nebo gouda. Pepř čtyř druhů.
Nacpeme vše zpět do vyčesnekovaného patizonu a potrápíme cca hodinku v troubě na 160 stupňů.
My jsme k tomu ani nepotřebovali přílohu...
Autor Vyskocilka


Komentáře k receptu - 0 komentářů